Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 φιλοξενήσαμε στο Warehouse Assemblage τη Hebe Wines και απολαύσαμε μία κάθετη γευσιγνωσία στο El Enemigo Chardonnay τις χρονιές 2014-2020.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη, καθώς η αγαπημένη μας Hebe Wines του Μανώλη Λεονάρδου είναι μία από τις πρώτες εταιρείες με τις οποίες συνεργαστήκαμε στο ξεκίνημά μας και παράλληλα, γιατί το tasting αφορούσε σε ένα εξαιρετικό κρασί, καθώς έχει διακριθεί παγκοσμίως από τον James Suckling MW ως το καλύτερο λευκό κρασί του Νέου Κόσμου κάτω των 30 ευρώ για το 2016 με βαθμολογία 98/100 και το 2017.

Οι θέσεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά είμαστε σίγουρα πως οι ελάχιστοι καλεσμένοι μας ευχαριστήθηκαν την κάθε στιγμή.

Λίγα λόγια για το οινοποιείο:

Το οινοποιείο Aleanna είναι δημιουργία του Alejandro Vigil (αρχικά γεωλόγος και έπειτα chief winemaker στο Catena Zapata) και της Adrianna Catena (ιστορικός τέχνης, κόρη του Nicolas Catena). Είναι αρκετές οι φορές που ο Alejandro Vigil έχει επιλεγεί ως ο καλύτερος οινοποιός της Αργεντινής και αναμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς στον χώρο.

Η σειρά El Enemigo έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά κρασιών “terroir” με έμφαση στη ζώνη Gualtallary (1450 μ. υψόμετρο), την ψηλότερη ζώνη της Mendoza και τη μοναδική με ασβεστολιθικά εδάφη.